Τυπικά μεθαύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης υπογραφών στήριξης από τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Όσοι συλλέξουν 5.000 υπογραφές από μέλη του κόμματος θα ανακηρυχθούν υποψήφιοι για τον θώκο, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα στις 5 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις όμως με την κατάσταση της υγείας της νυν προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, όλα βρίσκονται στον αέρα, με σημαίνοντα στελέχη να συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο αναβολής της διαδικασίας.

Η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε επισήμως πως αποσύρεται από την εκ νέου διεκδίκηση της προεδρίας καθώς έχει μπροστά της έναν άλλον πιο σημαντικό αγώνα, αυτόν της ζωής. Εξ αυτού του γεγονότος οι τρεις υπόλοιποι υποψήφιοι για την αρχηγία (ήτοι, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης, από τη στιγμή που ο καθένας τους συλλέξει 5.000 υπογραφές) καλούνται σε πρώτη φάση να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους, διαπιστώνοντας ότι θα λείπει ο βασικός αντίπαλος που ήταν άλλωστε και το φαβορί βάσει των σφυγμομετρήσεων.

Κίνημα Αλλαγής: Τι θα γίνει με τις εκλογές

Κίνημα Αλλαγής

Αρκετοί θεωρούν ότι καταρχάς θα πρέπει να πάρει παράταση η προθεσμία ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων που λήγει την Παρασκευή. Η αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο ανήκει στην Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής, που θα πρέπει να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, κάτι που θα πρέπει να γίνει πολύ σύντομα.

Κατά πάσα πιθανότητα θα επιδιωχθεί συνάντηση της ΕΔΕΚΑΠ με τους τρεις υποψήφιους για την προεδρία, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα νέα δεδομένα και να βρεθεί μια από κοινού λύση ώστε να μην υπάρχουν προστριβές μεταξύ τους.

Ακολούθως είναι πιθανόν να δοθεί μια παράταση όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για στήσιμο των καλπών του κόμματος μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενδεχομένως στα μέσα Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο. Όλα φαίνεται ότι θα εξαρτηθούν από την περαιτέρω κατάσταση της υγείας της κ. Γεννηματά αλλά και από τη θέληση των τριών υποψηφίων.

Τέλος, στο παρασκήνιο συζητείται έντονα το γεγονός ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ίσως θα πρέπει να δοθεί μια μικρή παράταση ως προς τις υποψηφιότητες γιατί μπορεί να καταθέσουν και άλλοι ενδιαφέρον για την ηγεσία που δεν θα το έπρατταν μέχρι και σήμερα εξαιτίας του γεγονότος ότι βρισκόταν στην αρχηγία η κ. Φώφη Γεννηματά και ήθελαν να βρίσκονται στο πλευρό της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.