«Για την παράταξή μας, σε θέματα διαφάνειας στο δημόσιο βίο δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν διλήμματα» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου «να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης» όπως έχει αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη έχει ως εξής: «Για την παράταξή μας, σε θέματα διαφάνειας στο δημόσιο βίο δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν διλήμματα. Είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτη η θέση μας «όλα στο φως για τους πάντες και τα πάντα, χωρίς αστερίσκους και επιλεκτικούς αποκλεισμούς».

Γι’ αυτό και θα στηρίξουμε την πρόταση της Εξεταστικής Επιτροπής που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές -στο πλαίσιο των ίδιων αρχών- ότι θα στηρίξουμε και κάθε σχετική με το θέμα πρόταση, που θα κατατεθεί από άλλα κόμματα. Σε κάθε περίπτωση η στάση μας θα συγκεκριμενοποιηθεί σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας».