Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στη ΝΔ για την επόμενη μέρα με το βλέμμα στο Eurogroup της Δευτέρας μετά τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής.

Με μενού την επόμενη μέρα στη ΝΔ δείπνησαν το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σε μια χρονική στιγμή που τα κορυφαία γαλάζια στελέχη προσανατολίζονται να τεθεί θέμα ηγεσίας στην επικείμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη στην «Αθηναϊδα» το άλλο μεγάλο «μυστικό δείπνο» πολλών κορυφαίων στελεχών της ΝΔ με οικοδέσποινα την Μαριέττα Γιαννάκου, όπου κυριάρχησε η άποψη πως πρέπει να επιταχυνθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες, οι κκ. Καραμανλής και Μεϊμαράκης συμφώνησαν στην ανάγκη να αλλάξει σελίδα στο κόμμα με προσήλωση στην αρχή της ενότητας της παράταξης.

«Το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια ορισμένα προβλήματα. Εμείς δεν συζητήσαμε αυτό» είπε η κυρία Γιαννάκου (Βήμα fm) και έστειλε μήνυμα, τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής «είναι ζωντανό κεφάλαιο και ακόμη και μη μιλώντας είναι πάντοτε ένα ζωντανό κεφάλαιο για τη ΝΔ».

Εν μέσω των συζητήσεων για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διευκρίνισε στο Βήμα fm ότι δεν θεωρεί εφικτό να αμφισβητηθεί ο κ. Σαμαράς από το κόμμα του. Και προέβλεψε ότι εάν γίνουν εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας «όποιος πολιτικός εκφράζει τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη άνεση ,γιατί η βάση της ΝΔ είναι εκεί. Όπως έγινε και το 2009».

Υπέρ του μεσαίου χώρου τάχθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει απαραίτητα συνέδριο, όπου θα συζητηθεί η ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος.