Ως το πρώτο λάθος μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής της Κουμουνδούρου που απέτυχε να εκλεγεί με το Ποτάμι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, Πέτρος Τατσόπουλος, τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους οποίους χαρακτήρισε ψεκασμένους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα fm ο κ. Τατσόπουλος ισχυρίστηκε ότι «έκανε απίστευτα άσχημη εντύπωση σε πάρα πολλούς ανθρώπους» υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είχε βρει μια φόρμουλα και να συνεργαστεί με το Ποτάμι ή με άλλες δυνάμεις πιο φιλοευρωπαϊκές».

«Πας και συνεργάζεσαι με μια αντιευρωπαϊκή, ακροδεξιάς ρητορικής, εθνικιστική και σαλταρισμένη παράταξη, όπως οι ψεκασμένοι και μάλιστα συνεργάζεσαι με αγκαλίες και φιλιά, λες και είχαν πάρει την Αγια Σοφιά, στέλνεις ένα πολύ λανθασμένο μήνυμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσοπουλος.

Αναφερόμενος στις χθεσινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας και συγκεκριμένα αυτή στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ο κ. Τατσόπουλος τη χαρακτήρισε «καθαρή φιλοκυβερνητική διαδήλωση», υπογραμμίζοντας την τεράστια αποδοχή της κυβέρνησης.

«Οι άνθρωποι αυτοί, που κατεβαίνουν με ένα γνήσιο πατριωτικό αίσθημα, δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή παίζουν μπάλα 28 χώρες» συμπλήρωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος.