Ολοκληρώθηκε ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έλαβε χώρα σήμερα, Τετάρτη, στην Άγκυρα. Σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στο Twitter από το Υπουργείο Εξωτερικών:

Τα αποτελέσματα των διερευνητικών επαφών, που πραγματοποιήθηκαν υπό τη σκιά τουρκικών προκλήσεων, δεν έχουν προς το παρόν ανακοινωθεί, κάτι που συνηθίζεται σε αυτές τις επαφές.

Οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και συζητούνται ευαίσθητα θέματα εθνικής πολιτικής των δύο χωρών.

Η Αθήνα, δια στόματος Δένδια, έχει μιλήσει για χαμηλές προσδοκίες από τις συναντήσεις αυτές, αφού η Αθήνα «δεν τρέφει ψευδαισθήσεις», καθώς με την Τουρκία δεν φαίνεται να υπάρχει πεδίο συνεννόησης.

«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα στα νησιά»: Νέα εμπρηστική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ

Ανήμερα της έναρξης των διερευνητικών επαφών, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, επιστολή της Άγκυας στον ΟΗΕ, με την οποία συνδέει την κυριαρχία των ελληνικών νησιώντου Ανατολικού Αιγαίου με την αποστρατιωτικοποίηση τους.

Η επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου, που δημοσιεύει η «Καθημερινή» εστάλη στον ΟΗΕ στις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνία και ήρθε στο «φως» σήμερα, ανήμερα της έναρξης του 63ου κύκλου των διερευνητικών επαφών.

Στο τέλος της επιστολής του στον ΟΗΕ ο κ. Σινιρλίογλου σημειώνει ότι «η Τουρκία καλεί για ακόμα μία φορά την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις προβλέψεις αποστρατιωτικοποίησης» μιας σειράς συνθηκών «και να επαναφέρει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ήταν πριν από την πραγματοποίηση των παραβιάσεων της Ελλάδας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.