Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές αρχές της Ροδόπης το πρωί του Σαββάτου, όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε περιοχή με βλάστηση, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωσή της.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παλαιά Κρωβύλη του δήμου Μαρωνείας – Σαπών, στη Ροδόπη και σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιορίστηκε μέσα στη ρεματιά όπου έκαιγε, ώστε να κατασβεστεί πλήρως.

Με το που έγινε γνωστό το περιστατικό, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, καθώς το σημείο συνδυάζει αγροτικές και δασικές εκτάσεις, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ταχείας επέκτασης της φωτιάς υπό δυσμενείς συνθήκες. Πάντως, επί του παρόντος δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Για την αντιμετώπιση του μετώπου κινητοποιήθηκαν συνολικά 42 πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν δύο πεζοπόρα τμήματα της 7ης ΕΜΟΔΕ.

Παράλληλα, στο σημείο επιχειρούν δέκα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της περιοχής, με στόχο τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την αποτροπή εξάπλωσής της σε γειτονικές εκτάσεις.

Από αέρος συνέδραμαν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού στις πιο δύσβατες και επικίνδυνες ζώνες του μετώπου.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να κατασβεστεί εντελώς.