Αλλάζει στρατηγική η κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbeast εντός 24ωρου αναμένεται να ανακοινωθεί από την πολιτική ηγεσία, ότι όπου υπάρχουν αμιγείς χρήσεις χώρων δεν θα υφίσταται πλέον κανείς περιορισμός για τους εμβολιασμένους.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για όσους έχουν «τσιμπηθεί», ενώ οι ανεμβολίαστοι θα υπόκεινται σε κανόνες σε σχέση με την καθημερινότητά τους, τόσο στην εργασία, όσο και στις κοινωνικές δραστηριότητες.

Τι αλλάζει στη δομή του ΕΟΔΥ – Νέος Πρόεδρος ο Θεοκλής Ζαούτης

Θεοκλής Ζαούτης - Θάνος Πλεύρης

Παράλληλα, μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΕΟΔΥ από τον καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN) και μέλους της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Θεοκλή Ζαούτη αλλάζει ο ρόλος του Οργανισμού, αφού πλέον ο αντιπρόεδρος θα έχει επιχειρησιακά χαρακτηριστικά ακολουθώντας το πρότυπο του υπουργείου πολιτικής προστασίας με το δίδυμο Στυλιανίδη – Τουρνά, όπου ο ένας λαμβάνει τις πολιτικές αποφάσεις και ο άλλος αποτελεί τον διαχειριστικό βραχίονα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την προσεχή Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας, εστιάζοντας σε όσα έχουν γίνει αλλά και στο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.