Τα συγχαρητήρια όλων προς τους δημοτικούς συμβούλους, που εξελέγησαν στη νέα Βουλή, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Αναφερόμενος στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που ορίστηκε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε, ότι «ως επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, έδωσε δείγμα γραφής πολιτικού ήθους. Ήδη από την προεκλογική περίοδο με θέρμη και μαχητικότητα αλλά παράλληλα με σεβασμό στους αντιπάλους, εξέφρασε τις απόψεις της παράταξης του».

Αναφερόμενος στον Νικήτα Κακλαμάνη, τον συνεχάρη για την επανεκλογή του, καθώς και για το ενδεχόμενο, όταν γίνει η εκλογή του προεδρείου της Βουλής, να καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου.

Αναφερόμενος στο θέμα της «αστυνομοκρατίας», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το οποίο έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Ρήγας Αξελός, τόνισε, ότι ο κ. Πανούσης στη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, αποτελεί «μια πολύ καλή επιλογή, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πετύχει, αφού έχει και τη γνώση και την εμπειρία». Ο κ. Αξελός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπογράμμισε, ότι με τη νέα κυβέρνηση η αστυνομοκρατία έχει εμφανώς μειωθεί και επέρριψε ευθύνες στην ΕΛΑΣ για τα έκτροπα που έχουν κατά καιρούς συμβεί στην πόλη σημειώνοντας, ότι «αυτοί που καίνε την Αθήνα φοράνε μάσκες και βγαίνουν από κλούβες».

Η τοποθέτησή του προκάλεσε τη μήνη του δημοτικού συμβούλου Αθανάσιου Πλεύρη, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε, ότι «ειδικά το ζήτημα της κάθαρσης στο εσωτερικό της Αστυνομίας, ο κ. Πανούσης το γνωρίζει αρκετά καλά. Να δούμε όμως τι θα γίνει και στον τομέα της Εθνικής ‘Αμυνας. Διότι εκεί κι αν υπάρχουν μηχανισμοί. Εκεί τι θα κάνει η πολιτική ηγεσία; Δεν το έχουμε ακούσει ακόμη».