Τα επίσημα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, όπως του τα παρέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Οι εκλογές έγιναν ομαλά και δεν υπήρξαν προβλήματα και από ό,τι βλέπω δεν θα χρειαστεί να δώσετε δεύτερη και τρίτη εντολή», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Όχι. Πράγματι, ο κ. Τσίπρας έχει στήριξη από τον κ. Καμμένο. Το απόγευμα θα τον ορκίσω ως πρωθυπουργό», απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να δώσει διαβεβαίωση -πολιτικό όρκο- η οποία προβλέπεται από τον νόμο περί κυβερνήσεως και υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ευχήθηκε να πάει μπροστά η χώρα, «παρότι ανησυχούμε», όπως είπε και συνέχισε: «Έτσι πρέπει, εμείς θα συμβάλουμε». Δέχτηκε τα συγχαρητήρια του κ. Παπούλια ο οποίος μάλιστα τον ρώτησε πώς πήγε το ξενύχτι και εκείνος απάντησε ότι οι εκλογές είναι γιορτή και χαρά, δεν είναι το ζήτημα των αποτελεσμάτων που τώρα πια τρέχουν γρήγορα αλλά η συζήτηση, η ανάλυσή τους, το αλατοπίπερο των εκλογών.

«Ήρθα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως όφειλα, για τα αποτελέσματα. Με βάση αυτήν την ενημέρωση καλεί τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος», σημείωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μεϊμαράκης.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το χάρτη τη Ελλάδας στη σελίδα των εκλογών του newsbeast.gr