Τον τρόπο αλλά και την ημερομηνία που θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί από τους ιδιώτες γιατρούς για τον πληθυσμό, σας αποκαλύπτει το Newsbeast. Την ώρα που εμβολιαστικό πρόγραμμα δείχνει να είναι στάσιμο, με τα νέα ραντεβού για την πρώτη δόση να έχουν σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα στα 20.000 ημερησίως και ενώ πολλά Mega Εμβολιαστικά κέντρα θα βάλουν λουκέτο, αφού η κίνηση σε αυτά έχει μειωθεί αισθητά, η κυβέρνηση και όλοι όσοι εμπλέκονται στα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θέτουν σε εφαρμογή το plan B.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Στόχος, είναι μέσω των ιδιωτών γιατρών και δη των οικογενειακών με τους οποίους οι πολίτες έχουν χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης να αναθερμανθεί το κλίμα και οι πολίτες που είναι με το ένα πόδι προς το να πουν το ναι στον εμβολιασμό να εμπιστευτούν τις επιστημονικές γνώσεις του γιατρού τους. Έμφαση δίνεται από τους ειδικούς στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, καθώς έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό μόλις 67%, οι οποίοι αν προσβληθούν από το φονικό ιό είναι ευάλωτοι σε σοβαρή νόσηση.

Εμβολιασμοί: Εφαρμογή του σχεδίου από την 1η Οκτωβρίου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbeast το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο από την κυβέρνηση και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου. Το σχέδιο προβλέπει επίσης οι εμβολιασμοί από τους ιδιώτες γιατρούς να γίνονται τουλάχιστον σε πρώτη φάση μόνο με το εμβόλιο της Pfizer.

Πώς θα αμείβονται οι γιατροί

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί θα αμείβονται από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αλλά το τίμημα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα πληρώνονται.

Κλείνουν Mega Εμβολιαστικά Κέντρα

Τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ελευθερία» οδηγούν αναπόφευκτα στο λουκέτο σε μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα. Ήδη έχει αναστείλει την λειτουργία του το «mega» εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό. Και δεν θα είναι το τελευταίο.

Τα επόμενα στην λίστα είναι:

Το εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου, κέντρα στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε Πάτρα και Κέρκυρα. Σε αυτό αντιδρούν πολλοί γιατροί κυρίως σε δημόσια νοσοκομεία, καθώς όπως λένε αν η εμβολιαστική γραμμή που υπάρχει σε αυτά, τότε θα αποσυμφορηθεί το σύστημα και θα μπορούν οι πολίτες να κατευθύνονται σε αυτά για τους εμβολιασμούς τους.

Αίσθηση από τις καταγγελίες για κενά στην αρτιότητα των τεστ

Όπως αποκάλυψε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, κινητά κλιμάκια ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα προκειμένου να υποβάλλουν τους πολίτες σε τεστ αλλά υπάρχουν πολλά κενά στη λειτουργία τους, η οποία προβλέπεται από νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Όπως λένε, τα τεστ δεν γίνονται παρουσία γιατρού και έτσι αμφισβητούν την εγκυρότητά τους.