Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των ιδιωτών γιατρών προκάλεσε η διάταξη της ΚΥΑ 55400/2021 που προβλέπει την υποχρεωτική διενέργεια rapid test των πλήρως εμβολισμένων συνοδών των ασθενών εντός 48ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας. 

Για το θέμα παρέμβαση έκανε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνοντας ότι έγινε δέκτης πολλων διαμαρτυριών από τα μέλη του, καθώς επισημαίνεται ότι είναι ανέφικτο πρακτικά σε ένα ιατρείο  να μην επιτρέπεις την είσοδο στην εμβολιασμένη  μητέρα ενός παιδιού, επειδή δεν έχει πραγματοποιήσει rapid test και ζητεί να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη αναφορικά με τους πλήρως εμβολιασμένους συνοδούς, υπό την έννοια ότι θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει επιβράβευση των εμβολιασθέντων και κίνητρο για τον εμβολιασμό όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι. 

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες του Νewsbeast το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για τον απευθείας εμβολιασμό των ασθενών από τα ιδιωτικά ιατρεία βρίσκει ορισμένα εμπόδια, καθώς οι ιδιώτες γιατροί ανησυχούν για τις πιθανές παρενέργειες – επιπλοκές που θα μπορούσε να προκαλέσει ο εμβολιασμός, ενώ δεν έχει λυθεί ακόμα το ζήτημα της προμήθειας του εμβολίου, δηλαδή από που θα παραλαμβάνει ο ιδιώτης γιατρός το εμβόλιο και πως θα το μεταφέρει.

Για παράδειγμα δεν μπορείς να ανοίξεις ένα φιαλίδιο εάν δεν έχεις 5 καταγεγραμμένους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, διότι διαφορετικά θα αχρηστευτούν οι δόσεις.

Συνεπώς απαιτείται ειδικός σχεδιασμός από το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος θα προβλέπει τυχούσες «παρενέργειες» στην εμβολιαστική διαδικασία, ώστε να επιτευχθεί ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος που δεν είναι άλλος από το χτίσιμο του πολυπόθητου τείχους ανόσιας. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.