Εκτενή αναφορά στη φετινή πορεία του τουρισμού έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το στοίχημα κερδίζεται, γιατί έγινε συστηματική προετοιμασία. «Το ψηφιακό πιστοποιητικό πρώτοι εμείς το προτείναμε», είπε για να προσθέσει πως σε πολλές περιοχές της χώρας τον Αύγουστο ο τουρισμός πήγε καλύτερα ακόμα και από το 2019» .

Τόνισε δε, πως φέτος υπήρξαν περισσότερα εισοδήματα σε σύγκριση με τον αριθμό των επισκεπτών, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς κριτήριο δεν θα πρέπει να είναι μόνο οι αφίξεις. «Υπάρχουν προορισμοί που φτάνουν στα απόλυτα όριά τους, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει. Δεν θα διστάσω να λάβω περισσότερα μέτρα, όπως ως παράδειγμα την αύξηση των τιμών της κρουαζιέρας. Είναι μία από τις προκλήσεις για το επόμενο καλοκαίρι

Κερδίσαμε, το κερδίζουμε το στοίχημα του τουρισμού. Είχαμε σχέδιο. Από το Ψηφιακό Πιστοποιητικό μέχρι την ξεκάθαρη επικοινωνία και σαφή πρωτόκολλα. Ανοίξαμε τον τουρισμό με ασφάλεια. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει. Νομίζω ότι αυτό που πετύχαμε στην πανδημία είναι ότι είχαμε περισσότερα εισοδήματα χωρίς την ίδια αύξηση των επισκεπτών».