«Η εκλογή Μπουτάρη προσωποποιεί με τρόπο καθοριστικό αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. “Ναι γίνεται”», τόνισε, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στην ομιλία του στο φόρουμ για τον πολιτισμό και τον τουρισμό που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

«Η εκλογή του κ. Μπουτάρη, φέρνει έναν αέρα προόδου στην πόλη. Αέρα τον οποίον η πόλη χρειαζόταν» επεσήμανε. Ο κ. Γερουλάνος δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη σημειώνοντας πως ανέλαβε μια θέση που του δίνει τεράστιες ευθύνες και άρα δυνατότητες ουσιαστικού έργου για την ευρύτερη περιοχή.

« Ο Καλλικράτης προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση την δυνατότητα να πάρει αποφάσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς τους. Και λογοδοτεί πια κατ’ ευθείαν σε αυτούς. Από τη μια αυτό δίνει δυνατότητες δημιουργικού έργου και άρα ανεξαρτησίας από την Αθήνα. Από την άλλη περιορίζει την δικαιολογία του Αθηναϊκό-κεντρικού κράτους. Οι δύο πολιτικοί άνδρες καλούνται τώρα να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος.