Σαμαρά θα ψηφίσει και στις εθνικές εκλογές ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις αποκάλυψε ότι στις 25 Ιανουαρίου θα δώσει την ψήφο του στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως ανέφερε στο «ΒΗΜΑ FM», δεν θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, και ο λόγος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς είχε τεκμηριώσει τη θέση του και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ο κ. Πάγκαλος είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και στις ευρωεκλογές, για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε εξηγήσει.

«(Η μόνη λύση για τους πολίτες είναι να ψηφίσουν Ν.Δ.) ή άλλα κόμματα που είναι πρόθυμα να συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης. Αυτό είναι η εξήγηση της νοσηρότητας στην προεκλογική εκστρατεία: ότι κοιτάνε πρώτα τον εαυτό τους, μετά λίγο το κόμμα και αδιαφορούν τελείως για την παράταξη και δεν δίνουν μία δεκάρα για το λαό. Μία δεκάρα! Όλοι αυτοί είναι απατεώνες και ο λιγότερο απατεώνας και ο πιο σοβαρός απ’ όλους είναι ο Σαμαράς. Εγώ θα ψηφίσω Σαμαρά. Το Ποτάμι το παρατηρώ με πολύ προσοχή από την ίδρυσή του, αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι που δεν ξέρω τι είναι. Έχει κάθε μορφής απόψεις, ιδεολογίες και εμπειρίες. […] Ποτέ δεν πρέπει να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ατύχημα, ένα δυστύχημα για τη χώρα. Είναι απειλή καταστροφής», δήλωσε χαρακτηριστικά.