«Η πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που εκδόθηκε σήμερα, για την εφαρμογή του κατάπτυστου “νόμου–εκτρώματος” για τα εργασιακά, αποκαλύπτει -παρά τις μεγαλοστομίες- το μέγεθος της αντιδραστικότητάς του, καθώς επιχειρεί να βάλει χέρι στο “πλαίσιο για τις απεργίες”, θεσπίζει το “φακέλωμα” των εργαζομένων και των συνδικαλιστών και χτυπά τη λειτουργία των εργατικών σωματείων» αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του αναφορικά με την εγκύκλιο, που εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Εργασίας, με διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς που διέπει τις απεργίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου 4808/2021 για την «Προστασία της Εργασίας».

«Η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί, μέσα στο καλοκαίρι, να ξεγελάσει τους εργαζόμενους και να εφαρμόσει το καταδικασμένο στη συνείδησή τους αντεργατικό τερατούργημα.

Ο, δε, υπουργός Κ. Χατζηδάκης το μόνο που θα καταφέρει είναι να περάσει στην ιστορία ως μια γραφική φιγούρα, όπως ο περιβόητος Λάσκαρης, κατά το παρελθόν, που ήθελε να καταργήσει την ταξική πάλη!», τονίζει ο Περισσός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.