Το δίλημμα «ακολουθούμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας ή το δένδρο που θα φέρει τα λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ» έθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

«Είναι μια εκλογική αναμέτρηση σίγουρα ιστορική και οι πολίτες τοποθετούνται ενώπιον των ευθυνών τους, με την έννοια ότι η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της ευθύνης. Έχουμε να κάνουμε με μια εκλογή όπου, από τη μία πλευρά, ακολουθούμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και ολοκληρώνουμε μια δύσκολη προσπάθεια με κόστος και πόνο, την οποία έχουμε ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, και από την άλλη πλευρά μια επιλογή που δεν οδηγεί πουθενά και αναζητούμε έτσι το δένδρο που θα φέρει τα λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM».

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό. Θα το καλύψει από τις αγορές; Μα, οι αγορές ήδη έχουν ανεβάσει τα spread πάρα πολύ ψηλά και καθιστούν το κόστος δανεισμού απαγορευτικό. Θα το καλύψει με δάνεια από τους εταίρους μας, την ώρα που θα υπάρχει η εκκρεμότητα του κουρέματος; Προφανώς δεν θα του δώσουν δάνεια, οπότε η χώρα θα είναι εκτεθειμένη και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Μας αρέσει-δεν μας αρέσει, αυτό είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας».

«Δεν κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, και διερωτήθηκε γιατί «δεν βλέπουμε τους πραγματικούς κινδύνους;». «Δεν είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ του 3-4%. Πρέπει να δώσει απαντήσεις τι θα κάνει αρνηθεί η Ευρώπη να κάνει κούρεμα, όπως μετά πάσης βεβαιότητας φαίνεται ότι θα συμβεί», είπε.

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι το χειρότερο μνημόνιο τελικά. Και το ερώτημά μας είναι αν θέλουμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την πορεία ή θέλουμε να πάνε στράφι οι θυσίες και να γίνουμε η Βενεζουέλα της Μεσογείου», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.