Στις πολιτικές εξελίξεις και το χαρτί της αστάθειας που επισείει ο πρωθυπουργός σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές αναφέρθηκε σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρει, οι προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού για αναταραχές «κινδυνεύουν να πέσουν σε ώτα μη ακουόντων, καθώς οι Έλληνες έχουν πλέον “μουδιάσει” από τα τόσα χρόνια ραγδαίων αλλαγών».

«Ο Αντώνης Σαμαράς έχει φωνάξει τόσες φορές ότι… έρχεται ο λύκος, που πλέον ο ελληνικός λαός δεν τον πιστεύει», αναφέρει το Bloomberg.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η προοπτική πρόωρων βουλευτικών εκλογών δημιούργησε αναταράξεις στην χρηματιστηριακή αγορά της Ελλάδας. Ξύπνησε μάλιστα και μνήμες από το 2012 όταν κινδύνευε η θέση της χώρας στο ευρώ και ο Σαμαράς ανέλαβε την εξουσία μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

«Ο Σαμαράς λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναζωπυρώσει τις προοπτικές εξόδου από το ευρώ, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έρχονταν πρώτο στην περίπτωση εκλογών», αναφέρει το πρακτορείο.

«Η πιθανότητα περισσότερων πολιτικών αναταραχών λειτουργεί ως προειδοποίηση σε επιχειρήσεις που “στοιχηματίζουν” στην ελληνική ανάκαμψη», σημειώνει το Bloomberg.