Κανένα περιθώριο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ μετά και τους 168 βουλευτές που εξασφάλισε η υποψηφιότητα Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία. Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδρίασε έκτακτα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι το μάξιμουμ που μπορεί πλέον να πάρει η κυβέρνηση για την προεδρική εκλογή αγγίζει μετά βίας τους 172 βουλευτές, με την ενεργοποίηση και των ύστατων «εφεδρειών» σε κλίμα ασφυκτικής πίεσης των βουλευτών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Πολιτική Γραμματεία βρέθηκε η γραμμή άμυνας που θα τηρήσει η Κουμουνδούρου ενόψει της νέας κινδυνολογίας που υιοθέτησε εκ νέου ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για πολιτική αποσταθεροποίηση σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής προέδρου αλλά και οι πρώτες κινήσεις αμέσως μετά την Τρίτη ψηφοφορία, ώστε το κόμμα να είναι καθ’ όλα έτοιμο για την προεκλογική περίοδο που εκτιμάται ότι θα λήξει με κάλπες στις 25 Γενάρη.

Ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «πλέον, μετά τη συμφωνία με τη ΔΗΜΑΡ (Τσίπρας και Κουβέλης θα συναντηθούν την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας) και το κουκούλωμα με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου η κυβέρνηση δεν έχει μείνει παρά με 3-4 διάσπαρτες εφεδρείες».

Παράλληλα, αναφερόμενοι στα σενάρια με την υπερψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα από τη Χρυσή Αυγή που διακινήθηκαν χθες στους διαδρόμους της Βουλής, μετά και την υπερψήφιση από τους Μπούκουρα και Αλεξόπουλο, στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «σενάρια εκτροπής, τα οποία θα βάλουν σε επικίνδυνες ατραπούς τη χώρα».