Το πράσινο φως άναψαν οι αρμόδιες αρχές για να μεταβούν στη Βουλή και να συμμετέχουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και στις τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη φορά που τους δίνεται άδεια προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία, με εξαίρεση τις συζητήσεις για την άρση της ασυλίας τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας εκτίμησε πως αυτή τη φορά πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα ενώ είναι προφανές πως ετίθετο και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Η άδεια του επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού αφορά τους προσωρινά κρατούμενους στον Κορυδαλλό Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη.

Προσωρινά κρατούμενος στο Ναύπλιο είναι και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας, στον οποίο επίσης προφανώς θα δοθεί η σχετική άδεια, μάλιστα ο τελευταίος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει θετικά.

Πριν από λίγες μέρες η εισαγγελέας Εφετών είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο κ. Μπούκουρας, αλλά ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Θετικά είναι πιθανό να ψηφίσει και ο έτερος ανεξάρτητος βουλευτής που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που επίσης έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή.