Η απόκτηση των γαλλικών Rafale φαίνεται πως έχει προκαλέσει την ενόχληση των Τούρκων, με τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, να δηλώνει σήμερα πως τα «μεταχειρισμένα αεροσκάφη δεν θα αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή» του Αιγαίου.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αγορά των γαλλικών Rafale από την Αθήνα, ο Ακάρ σημείωσε: «Επιδίδονται σε έναν αγώνα εξοπλισμών. Αγοράζουν αεροσκάφη, εξοπλισμό. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων με μερικά μεταχειρισμένα αεροσκάφη».

Ο Ακάρ έκανε δηλώσει για θέματα ασφάλειας και άμυνας, όταν αναφέρθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Daily Sabah.

«Πάντα λέμε στους έλληνες γείτονές μας ότι είμαστε υπέρ της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων σε προβλήματα μέσω της ειρήνης και του διαλόγου μέσα στο πλαίσιο των συμφωνιών», σημείωσε ο Ακάρ, επικρίνοντας την Αθήνα για παραβίαση των συμφωνιών που επιβάλλουν αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί αυτά τα νησιά με το πρόσχημα των απειλών. «Δεν υπάρχουν απειλές. Η Τουρκία δεν είναι σε μια επιθετική θέση απέναντι στην Ελλάδα».

Υπενθύμισε ακόμη πως οι δύο πλευρές διεξάγουν συνομιλίες για τον περιορισμό της έντασης και την εξεύρεση λύσεων σε κοινά προβλήματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.