Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και στελεχών της τρόικας, όπως δήλωσε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιθέτως, αποφασίστηκε να σταλεί στους εκπροσώπους των δανειστών, αργά απόψε ή αύριο το πρωί, νέο email με επιπλέον στοιχεία.

Η εξέλιξη αυτή παρατείνει το θρίλερ των διαπραγματεύσεων, με το στόχο της επίτευξης συμφωνίας πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, αναφερόμενος σε δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου για τεχνική παράταση του προγράμματος, ανέφερε πάντως πως «για να αποφασισθεί η παράταση θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου δύο ώρες, και βασικό αντικείμενό της ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στο e-mail της τρόικας, προκειμένου να επισπευσθεί η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης.