Κάθε φορά που μιλάει δημοσίως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποτελεί είδηση και η επόμενη φορά που αναμένεται να γίνει αυτό θα είναι όπως μαθαίνουμε Σεπτέμβριο με Οκτώβριο καθώς τότε αναμένεται να διεξαχθεί η εκδήλωση του Ιδρύματος «Κ. Καραμανλής» για τα 40 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στους κήπους του Ιδρύματος, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κεντρικός ομιλητής θα ήταν ο ίδιος ο κ. Καραμανλής ενώ το παρών θα έδινε και ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και της εξάπλωσης της μετάλλαξης δέλτα οδήγησε τους διοργανωτές σε δεύτερες σκέψεις που έκριναν σκόπιμο να μεταθέτουν την εκδήλωση για τις αρχές του φθινοπώρου.

Θυμίζουμε ότι τελευταία φορά που πραγματοποίησε δημόσια ομιλία ο κ. Καραμανλής ήταν στις 27 Οκτωβρίου 2019, σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ νωρίτερα είχε προβεί και σε μια δήλωση στήριξης της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές του Ιουλίου του ίδιου έτους.