Τη Μύκονο αναμένεται να επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, μετά την επιβολή μίνι lockdown εξαιτίας της πανδημίας.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να μεταβεί στο νησί των ανέμων προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής και οι κάτοικοι εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη μια τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί, ενώ ως γνωστόν δεν επιτρέπεται και η μουσική στα μαγαζιά που είναι πλέον μόνο για καθήμενους.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει παρέμβει από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επιβολή lockdown, αναφέροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως: «Το lockdown στη Μύκονο αποτελεί πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο – χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών». Η οριστική απόφαση για τη μετάβαση του κ. Τσίπρα στο νησί θα εξαρτηθεί και από το πότε ακριβώς θα αρθεί το μίνι lockdown στη Μύκονο, καθώς εάν κάτι τέτοιο γίνει τις επόμενες ώρες, θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης.