«Με αυτά που έχουμε, όντας μαχητές της ζωής και μέσα στην κρίση, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα.

«Θα φροντίζουμε, ώστε να υπάρχει αστυνόμευση, κοινωνική ειρήνη και να εξυπηρετούνται οι πολίτες» ανέφερε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να είμαστε διεκπεραιωτικοί και μέσα σε τέσσερις τοίχους, άλλα να είμαστε έξω να μας βλέπει ο κόσμος και αυτό να γίνεται αποδοτικά». Βεβαίως, όπως είπε, «υπάρχουν προβλήματα, άλλα θα φροντίσουμε να τα λύσουμε ρεαλιστικά και με ειλικρίνεια».

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Αποστολόπουλο ότι θα επιστρέψει το απόγευμα στην αστυνομική διεύθυνση, διότι όπως ανέφερε, δεν ήθελε να συναντηθεί μόνο με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, αλλά και με τους απλούς αστυνομικούς. Για αυτό και ζήτησε να υπάρξει και νέα συνάντηση τις απογευματινές ώρες, όπου θα βρίσκονται σε αυτή, όσο το δυνατό περισσότεροι αστυνομικοί.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Χρυσόστομο και όπως ανέφερε «η εκκλησία καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην πρόνοια και την στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας».

Επίσης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της αύξησης των κονδυλίων για την πολιτική προστασία, ενώ ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα των μεταναστών. Όπως είπε ο Κώστας Πελετίδης «τα αστυνομικά μέτρα απέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια, και γι αυτό θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, προκειμένου να παρέχονται, στους μετανάστες, για όσο διάστημα βρίσκονται στην Πάτρα, τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους».