Στη θέση του ότι δεν δεσμεύεται από την κομματική γραμμή στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επέμεινε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος σχολίασε, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, τα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του κόμματος.

«Γιουχαΐσματα δεν υπήρξαν. Κάποιοι φώναξαν, αλλά κατέβηκα κάτω και συνομίλησα με κόσμο. Ένας-δυο μου είπαν γιατί δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο και ήταν καμιά δεκαριά γύρω και τους ρώτησα τι θέλουν, αν θέλουν να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω ή να ψηφίσω πρόχειρα» σημείωσε ο κ. Μελάς, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην ομιλία του στο συνέδριο.

Και συνέχισε: «Αν θα υπερψηφίσω ή θα καταψηφίσω, θα εξαρτηθεί από τη μελέτη που θα κάνω μέχρι τότε για το τι θα είναι για το καλό του λαού. Δεν δεσμεύομαι (από την κομματική γραμμή). Αν είναι να ψηφίσω κάτι καλό για τον λαό, θα ψηφίσω και αντίθετα από την κομματική γραμμή και δεν έχω πρόβλημα να φύγω, όπως έφυγα από τη ΝΔ καταψηφίζοντας το Μνημόνιο, διότι δεν μπορούσα να ψηφίζω συνέχεια να κόβονται μισθοί και συντάξεις και να μπαίνουν χαράτσια».

«Εγώ το λέω ξεκάθαρα: λειτουργώ κατά συνείδηση και για το καλό του λαού θα κάνω ό,τι θα κάνω. Άμα είναι για το καλό του, θα ψηφίσω (Πρόεδρο). Αν δεν είναι, δεν θα ψηφίσω», τόνισε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Μελάς είπε: «Είναι γεγονός ότι θα υπήρχαν αντιρρήσεις και διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα. Γι’ αυτό σας λέω, γι’ αυτές τις κόκκινες γραμμές που λέει ο Πάνος Καμμένος, να τις κάνουμε πράξη. Να τις υπογράψουμε.»