«Ναι» στον εμβολιασμό λένε στην συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το προεδρείο, από τους συνολικά 300 βουλευτές έχουν προχωρήσει στον πλήρη εμβολιασμό τους, οι 290.

Μάλιστα ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα έγιναν και διαφορετικά εμβόλια. Οι περισσότεροι μπορεί να έκαναν της Pfizer ή της Moderna, ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν και το πολυσυζητημένο σκεύασμα της AstraZeneca, κυρίως οι νεότεροι σε ηλικία όπως ο Βαγγέλης Λιάκος της Νέας Δημοκρατίας (είναι ο πιο μικρός βουλευτής αυτή τη στιγμή του Σώματος καθώς γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1989), η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, και ο Θέμης Χειμάρας (βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας), αλλά και μεγαλύτεροι, όπως ο τέως υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και ο Γιάννης Ανδριανός.

Οι δέκα βουλευτές που δεν έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα, δεν σημαίνει ότι είναι κατ’ ανάγκην όλοι τους και αρνητές της διαδικασίας όπως μας λένε οι γνωρίζοντες, καθώς υπάρχουν κάποιοι δεν μπορούν να το κάνουν για ιατρικούς λόγους. Οι μόνοι που γνωρίζουμε ότι συνειδητά δεν έχουν προσέλθει ακόμη στα εμβολιαστικά κέντρα είναι ο Παύλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα αποφασίσει μετά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο για το εάν θα το κάνει ή όχι, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος που έχει επισημάνει πως «εγώ δεν θα γίνω πειραματόζωο».