Έλληνες ευρωβουλευτές απ΄ όλα τα κόμματα συζήτησαν για τις γερμανικές οφειλές

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:19
19/11/2014
Έλληνες ευρωβουλευτές απ΄ όλα τα κόμματα συζήτησαν για τις γερμανικές οφειλές
2
loading

Με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου συναντήθηκαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων.

Οι παριστάμενοι Ευρωβουλευτές (Νίκος Ανδρουλάκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Γραμματικάκης, Εύα Καϊλή, Μιλτιάδης Κύρκος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα και Κώστας Χρυσόγονος, καθώς και συνεργάτες των Ευρωβουλευτών Θεόδωρου Ζαγοράκη, Γιώργου Κατρούγκαλου και Μανώλη Κεφαλογιάννη) συμφώνησαν ότι, δεδομένου ότι πρόκειται για κρίσιμο εθνικό ζήτημα, πρέπει να αναδειχθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, με συντονισμένες ενέργειες όλων και σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου στις οποίες μετέχουν.

Τέλος, συμφωνήθηκε οι συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων Ευρωβουλευτών για το εθνικό τούτο θέμα να συνεχιστούν, με τη συμμετοχή και όσων σήμερα απουσίαζαν λόγω δικαιολογημένου κωλύματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Ανδρεας

  Εγώ απορρώ γιατί αφού εκεί έξω σε μερικά βασικότατα και καίρια θέματα τα βρίσκουν, γιατί δεν μαζεύονται εδώ μέσα να συμφωνήσουν επίσης σε μερικά βασικότατα θέματα;
  Μάριε νομίζω είχε τεθεί κάποτε στα τέλη 60 και το αίτημα απορριφητική με την απάντησης πως δόθηκαν κάποιες αποζημιώσεις το 55 και σε αντάλλαγμα πήγαν έλληνες μετανάστες εκεί κλπ...
  Επίσης νομίζω πως σαν επίσημο αίτημα αναιρείται γιατί το 1990 στην επανένωση στο συμβόλαιο δύο συν τέσσερα που συνυπογράψαν μετά τα κράτη-μέλη της ΕΟΚ, υπάρχει όρος πως όσα ικανοπιηθηκαν ικανοποιήθηκαν και δνε τιθενάτη θέματα παλιών αποζημιώσεων.
  Γι αυτό οι κάτοικοι του Διστόμου ξεκίνησαν μόνοι τους από το 1993 αγώνα δικαστικό που έφτασε μέσω Ιταλία στο ευρωδικαστήριο.

 2. avatar μαριος

  Η Ελλαδα σαν κρατος,εχει καταθεσει επισημο αιτημα προς το Γερμανικο κρατος ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει