«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, κατά την οποία δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό -πιθανότατα με βιτριόλι.

Όπως σημείωσε, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι τέσσερις θα παραμείνουν εκεί και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

«Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης, και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας.

Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός. Εμείς, αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα, είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», σημείωσε στη συνέχεια.

Τέλος, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.