Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του σταθμού Open και μεταδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως και τις 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, αν την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες πήγαιναν στις κάλπες, σε ποσοστό 36,9% θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία. Το 24% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 6,8 ΚΙΝΑΛ και το 5,6 ΚΚΕ.

Όσον αφορά στο ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες, το 39% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το 33%  των πολιτών απάντησε «κανέναν».

Οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν και το έργο των υπουργών. Δημοφιλέστερος σε ότι αφορά το έργο το οποίο πράττει στο υπουργείο που έχει αναλάβει, είναι ο Νίκος Δένδιας ο οποίος απέσπασε 52% θετικές κριτικές και 28% αρνητικές.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος απέσπασε από το 44% των πολιτών θετικές ψήφους και από το 37% αρνητικές.

Στην Τρίτη θέση βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερακάκης, με το 34% των πολιτών να ψηφίζει θετικά το έργο του και το 28% αρνητικά.

Δεκαέξι μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, οι πολίτες κλήθηκαν να αξιολογήσουν και το έργο της κυβέρνησης σε σχέση με τα μέτρα τα οποία πήρε.

Το 32% απάντησε πως είναι λίγο ικανοποιημένοι από τα μέτρα της Κυβέρνησης, το 30% αρκετά, το 12% πολύ και το 22% καθόλου.  

Διχασμένοι οι πολίτες για την κατάργηση των μέτρων στους εμβολιασμένους

Διχασμένοι φαίνεται πως είναι οι πολίτες για την κατάργηση των μέτρων για τους εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα το 41% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι από την στιγμή που έχουμε πρόσβαση σε όλα τα σκευάσματα θα πρέπει να καταργηθούν τα μέτρα για όσους έχουν εμβολιαστεί και να ισχύουν μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί, σε αντίθεση με το 46% που πιστεύει πως πρέπει να γίνει αυτό.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει πως ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Συγκεκριμένα, το 57% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση αυτή, έναντι του 32% που απάντησε αρνητικά.

Πρόβλημα στην ασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους εντοπίζεται στα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Συγκεκριμένα, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε πως νιώθει λιγότερο ασφαλείς σε σχέση με 3 χρόνια πριν. Το 33% νιώθει το ίδιο και το 12% νιώθει περισσότερο ασφαλείς.

Ερώτηση που αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο και το θέμα με τη διευθέτηση του ωραρίου ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο δέχθηκαν οι ερωτηθέντες. Η πλειοψηφία δεν δείχνει να έχει πειστεί για τα οφέλη που θα έχει για τον εργαζόμενο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.