Στη στάση που θα κρατούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε την Τρίτη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον Real FM και ερωτηθείς αν επιμένει στη δήλωσή του ότι εάν κληθεί ο κ. Τσίπρας από τον κ. Σαμαρά θα πάει για να ζητήσει την παραίτησή του, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τη θέση ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές χθες, αν γίνει συνάντηση Τσίπρα – Σαμαρά.

Αυτό δεν αναιρεί καθόλου την ανάγκη να υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση, ομαλότητα και σταθερότητα. Δυστυχώς και εδώ θα ήθελα με ανησυχία να πω ότι είδα ορισμένα δημοσιεύματα από ανθρώπους που φέρονται να έχουν καλή πληροφόρηση σε σχέση με τις προθέσεις του Μαξίμου που υπονοούν ότι θα επιλεγεί μια στρατηγική έντασης χωρίς τέλος. Είναι κάτι το οποίο απευχόμαστε».

«Σε κάθε περίπτωση», επισήμανε, «φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται αυτήν την στιγμή ως η δύναμη της σταθερότητας, της ομαλότητας, και της δημοκρατικής διεξόδου».

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι είναι ανάγκη και προς τους εταίρους και τους γείτονες το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής που συνέρχεται τη Δευτέρα να βγάλει προς τα έξω ένα δυνατό, ενιαίο εθνικό μήνυμα.

«Σε σχέση με τα εθνικά ζητήματα και τα σημερινά περί της τουρκικής φρεγάτας, θα σας πω ότι το τμήμα εξωτερικής μας πολιτικής είναι σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, για να έχουμε λεπτομερή ενημέρωση και θα τοποθετηθούμε εντός της ημέρας επακριβώς. Θα τοποθετηθούμε με αίσθημα ευθύνης και καμία προσδοκία να χρησιμοποιήσουμε τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση», ανέφερε.

Στο ερώτημα «αν υπάρχουν ελπίδες το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής που συνέρχεται τη Δευτέρα να βγάλει προς τα έξω ένα δυνατό, ενιαίο, εθνικό μήνυμα» ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα απάντησε: «Νομίζω είναι ανάγκη, αυτή την στιγμή, ανάγκη και προς τους εταίρους και τους γείτονες. Άπαντες μπορούμε και θα κινηθούμε με ευθύνη».