Ολοκληρώθηκε έπειτα από 1 περίπου ώρα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν πως ο πάγος έσπασε και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές, που υπάρχουν.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στις 17:20, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στα πρώτα λεπτά του τετ α τετ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκαν μπροστά στις κάμερες και φωτογραφήθηκαν, αλλά η συζήτησή τους έγινε πίσω από κλειστές πόρτες.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πως: «η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου με τη γείτονα και Σύμμαχό μας Ελλάδα εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Λαμβάνουμε υπόψη μας το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, καθώς και τον σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων, στις αλληλεπιδράσεις μας με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου μεταξύ μας και του γείτονά μας και συμμάχου μας, της Ελλάδας, εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας καθώς και την επίλυση διμερών ζητημάτων».