Μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων διαμαρτυρήθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για το γεγονός ότι η χώρα μας αποκλείστηκε για μια ακόμη φορά από τη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την 23η Ιουνίου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ειρήνη στη Λιβύη.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος της κυβέρνησης έστειλε από το υπηρεσιακό κινητό του ένα ευσύνοπτο γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο της κ. Μέρκελ, με το οποίο εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που κράτησε η καγκελαρία.

Εκείνη από την πλευρά της επιχείρησε να δικαιολογηθεί απαντώντας πως προσεκλήθησαν μονάχα εκείνες οι χώρες που είχαν παραστεί και στην πρώτη Διάσκεψη. Θυμίζουμε ότι στην πρώτη Διάσκεψη το Βερολίνο δεν κάλεσε τη χώρα μας με τη δικαιολογία ότι η συνάντηση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ελληνοτουρκική αντιπαράθεση εξαιτίας της υπογραφής του τουρκο-λιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες.

Ενδεικτικό της δοκιμασίας που περνάνε οι σχέσεις Αθήνας και Βερολίνου είναι και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει ωστόσο τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.