«Θέμα του Πρωθυπουργού» είναι ο επικείμενος ανασχηματισμός τόνισε σήμερα από τις Σέρρες, που παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ενώ αλλαγές, όπως είπε, «πρόκειται να προκύψουν στο υπουργείο Άμυνας».

«Αν επεκταθεί και παραπέρα δεν το γνωρίζω», είπε ο κ. Λεονταρίδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτός που προσχεδιάζει είναι ο Πρωθυπουργός. Ας περιμένουμε και θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες. Προέχει πάνω από όλα η προσπάθεια της κυβέρνησης να διορθώσει οποιαδήποτε λάθη γίνονται. Από κει και πέρα, κάνει την προσπάθεια που απαιτείται ώστε να δώσει στον ελληνικό λαό αυτά που δικαιούται μετά από τις θυσίες τις μεγάλες που έγιναν και πιστεύω πως όλοι μαζί ενωμένοι, όλοι μαζί προσπαθώντας για το καλύτερο, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν το καλύτερο, παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Αναφορικά με την επικείμενη εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και την στήριξη της πρότασης από 180 βουλευτές, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι «οι βουλευτές πρέπει να δώσουν την εμπιστοσύνη τους, να ψηφίσουνε πάνω από όλα με τη συνείδησή τους και να κάνουνε το χρέος τους. Πιστεύω πως μέσα από αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση και θα βρει και τους 180», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Λεονταρίδης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο των εθνικών εκλογών δήλωσε ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα. Αυτό που προέχει, είναι να βγούμε από την κρίση και από κει και πέρα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, τότε ο καθένας μέσα από το έργο που έχει κάνει, μέσα από την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο ελληνικός λαός, θα φανεί και πως θα προχωρήσει. Εμείς πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα μας δικαιώσει παρότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία εδώ είμαστε για να τα λύσουμε», είπε.

Τέλος, αναφορικά με τη σημερινή εθνική επέτειο ο κ. Λεονταρίδης σημείωσε: «Ο αγώνας, οι θυσίες και τα υψηλά ιδανικά των προγόνων μας αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας, αλλά ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές».