Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία τουρκικών αλιευτικών σκαφών νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα εντός χωρικών υδάτων της Γαύδου.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Τα τουρκικά αλιευτικά περνούσαν από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης πραγματοποιώντας αβλαβή διέλευση με κατεύθυνση τη Μάλτα.

Τα αλιευτικά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποπλέοντας από το Τσεσμέ και την Αττάλεια κινούνται προς τη θαλάσσια περιοχή της Μάλτας για λόγους αλίευσης.

Υπενθυμίζουμε, σημειώνει το τοπικό σάιτ, ότι τα σκάφη έχουν δικαίωμα αβλαβούς διέλευσης από εθνικά ύδατα από τη στιγμή που δεν ασκούν αλιεία σε αυτά.

Ωστόσο επειδή κάποια από αυτά δεν μπορούσαν λόγω καιρικών συνθηκών να συνεχίσουν την πορεία τους έφτασαν κοντά στη Γαύδο, εντός αιγιαλίτιδας ζώνης, ζητώντας άδεια από τις λιμενικές αρχές για να δέσουν σε ασφαλές σημείο. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης υπάρχει επιτήρηση από το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες 6 αλιευτικά έχουν οδηγηθεί στον κόλπο της Σούδας, ενώ τα υπόλοιπα συνέχισαν την πορεία τους για Μάλτα.

Πελώνη για τουρκικά αλιευτικά στη Γαύδο

Για την υπόθεση ρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απάντησε ότι «τέτοιου τύπου κινήσεις και παραβιάσεις απαντώνται κατά πάγια τακτική με διαμαρτυρία προς την τουρκική πλευρά».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.