Την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση Σαμαρά και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σχολιάζει το περιοδικό Spiegel.

«Ο Σαμαράς ζητά ψήφο εμπιστοσύνης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του Spiegel. «Στην Ελλάδα ξεκίνησε η νέα κοινοβουλευτική περίοδος και η κυβέρνηση ζητά αμέσως ψήφο εμπιστοσύνης. Η ψηφοφορία θα γίνει πιθανότατα το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο. Η κυβέρνηση θέλει με αυτό τον τρόπο να αποδυναμώσει το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές και να συσπειρώσει τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Και συμπληρώνει: «Στην παρούσα φάση πάντως και σε περίπτωση πρόωρων εκλογών τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν θα συγκέντρωναν την πλειοψηφία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση θέλει με αυτό τον τρόπο να αποδυναμώσει το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές».

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στην πορεία της ελληνική οικονομίας και γράφει: «Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει για το 2015 σημαντική οικονομική ανάπτυξη και αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά πάσα πιθανότητα κατά 2,9% δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η ανεργία αναμένεται να πέσει από το 24,5% στο 22,5% και το δημόσιο χρέος να πέσει από το 175% στο 168% του ΑΕΠ».