«Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και των μεγαλύτερων νησιών, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson» σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία επισήμανε ότι οι κάτοικοι 32 νησιών έχουν ήδη εμβολιαστεί και 34 ακόμη νησιά θα εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη του Μάη.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης των κρουσμάτων ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού τόνισε: « Σε ό,τι αφορά τις τουριστικές περιοχές, επιτηρούμε και αξιολογούμε την κατάσταση, έχοντας ως εργαλεία στα χέρια μας τα τεστ, ενώ προχωρά και ο εμβολιασμός. Σε κάθε περίπτωση όπου χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα και σε τοπικό επίπεδο, πράγμα που βεβαίως απευχόμαστε».

Στο ερώτημα γιατί μειώθηκαν τα self test στα σχολεία εξήγησε ότι αυτή ήταν η εισήγηση της επιτροπής. Η Αριστοτελία Πελώνη παρέπεμψε στο υπουργείο Ανάπτυξης για δημοσιεύματα σχετικά με την διανομή self test και από σούπερ μάρκετ, ενώ όσον αφορά στο θέμα των προνομίων για εμβολιασμένους επανέλαβε ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση, δεδομένου ότι δεν εμβολιάζονται ακόμα όλες οι ηλικιακές ομάδες.