Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των φροντιστηρίων ενίσχυσης και ξένων γλωσσών έδωσε μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Παρασκευή (7/5) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Τη Δευτέρα ξεκινούν κανονικά όλες οι σχολικές βαθμίδες με δύο self test την εβδομάδα», όπως επιβεβαίωσε η υφυπουργός στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως προχωράει και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

«Το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας εξηγώντας πως υπάρχει περίπτωση, μάλιστα να ανοίξουν και σήμερα.

Τι είπε για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών η Ζέττα Μακρή τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα. 

Διευκρίνισε, επίσης, πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή). Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ».

Οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές, σημείωσε..

Τέλος εστιάζοντας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.