«Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στο δημόσιο λόγο του» δηλώνει στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 ο τέως υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στα περί «εκκαθαρίσεων στη Δημόσια Διοίκηση» στην περίπτωση που το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης επανέλθει στην κυβέρνηση».

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, «οι ακραίες και διχαστικές φωνές και ο φανατισμός ανήκουν σε μια άλλη εποχή και όχι στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο».

Κάλεσε δε τον κ. Τζανακόπουλο να ζητήσει συγγνώμη «Θα έπρεπε να έχει εγκαταλείψει αυτόν τον φανατισμό. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγνώμη» όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε τέλος στην κομματικοποίηση προχωρώντας σε ένα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων και ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εκκαθαρίσεων στο δημόσιο. Τέλος, μιλώντας για τον εμβολιαστικό πρόγραμμα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 να εμβολιαστούν, «προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά στην κανονικότητα».