Να προχωρήσει η έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους στο γηροκομείο της Κρήτης ζητά με ανάρτησή της στο Facebook η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η υπόθεση του γηροκομείου Χανίων ντροπιάζει τους Χανιώτες και τη γνωστή ευαισθησία τους για τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις και σε βάθος, για να αποδοθούν οι ευθύνες και σε όσους όφειλαν να παρακολουθούν την λειτουργία του γηροκομείου» έγραψε.

Η υπόθεση του γηροκομείου Χανίων ντροπιάζει τους Χανιώτες και τη γνωστή ευαισθησία τους για τους παππούδες και τις…

Posted by Ντόρα Μπακογιάννη – Dora Bakoyannis on Sunday, April 25, 2021

Στον Άρειο Πάγο ο δικηγός της δομής

Σε «4-5 περιφερόμενους μάρτυρες, που σπιλώνουν τη φήμη και την υπόληψη μιας Δομής» κάνει λόγο ο δικηγόρος του γηροκομείου στα Χανιά, Νικόλαος Ρουσόπουλος, στο οποίο τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν δεκάδες θάνατοι ηλικιωμένων. Υπενθυμίζουμε ότι αργά το βράδυ της Κυριακής (25.04) συνελήφθη ένας νοσηλευτής της δομής.

«Όταν έχεις μια οποιαδήποτε δομή άνω των 1000 ατόμων δεν μπορείς να προβάλλεις τις κατηγορίες 4-5 πρώην εργαζομένων ή συγγενών που για κάποιο λόγο βγαίνουν δημόσια.. Όταν σαν Ασφάλεια Χανίων κάνεις την προκαταρκτική εξέταση, τυχαία από τους υπόλοιπους 1095 τρόφιμους ή συγγενείς τους, τους καλείς για να καταθέσουν και να σου πουν αν συμβαίνει κάτι στη Δομή. Για αυτό και εγώ μεταβαίνω στον Άρειο Πάγο με μια λίστα πάνω από 50 ονόματα που μόνοι τους πήραν τηλέφωνο και έδωσαν το τηλέφωνό τους για να καταθέσουν» είπε στο flashnews.gr.

Ο ίδιος τονίζει ότι έχει στη διάθεσή του μηνύματα των καταγγελόντων που πριν ξεκινήσει αυτή η υπόθεση και πριν απολυθούν από την Δομή είχαν ουσιαστικά εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον χώρο εργασίας τους.

«Δεν είναι δυνατόν 4-5 περιφερόμενοι μάρτυρες να σπιλώνουν τη φήμη και την υπόληψη μιας δομής. Δεν μπορεί μια πρώην υπάλληλος να στέλνει μήνυμα και να λέει (πριν την απόλυσή της) ότι είμαι σε μια ιδιαίτερη “φάτνη ανθρώπων” και ξαφνικά να λέει αυτά τα πράγματος. Ούτε ο έτερος που περιφέρεται στα κανάλια και στα ΜΜΕ να στέλνει μήνυμα λέγοντας “συγγνώμη είχατε δίκιο σε όλα, ήταν λάθος μου που δεν έκανα το δεύτερο τεστ” και ξαφνικά να κάνεις καταγγελίες για πράγματα που είχε δει. Γιατί δεν τα κατήγγειλε από την αρχή;» είπε

Καταλήγοντας ο κ. Ρουσσόπουλος τονίζει ότι η Ασφάλεια Χανίων θα πρέπει να ξεκινήσει να ζητά τις καταθέσεις συγγενών ανθρώπων που φιλοξενήθηκαν στη Δομή, πλην των κατεγγελόντων. «Θεωρώ ότι πλέον θα αρχίσει η Ασφάλεια Χανίων να καλεί και τα υπόλοιπα άτομα που έχουμε προτείνει εμείς ή και άλλων, πλην των καταγγελλόντων για να λάμψει η αλήθεια» επισημαίνει.