Πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Μπαλάφα αποτέλεσε η αποτίμηση του οικονομικού προγράμματος που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο τεράστια προβλήματα. Έχει 3 δισ. από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τα οποία δεν μπορεί να πάρει, παρά μόνο με σύμφωνη γνώμη της Ευρώπης, αλλά έχει και περίπου 6 δισ. από ανακατανομή πόρων του ΕΣΠΑ, τα οποία επίσης δεν μπορεί να πάρει, χωρίς σύμφωνη γνώμη της Ευρώπης. Τι λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι την πρώτη ημέρα θα καταγγείλει το μνημόνιο, άρα θα τσακωθεί με την Ευρώπη και τη δεύτερη ημέρα θα πάει στην Ευρώπη και θα πει “φέρτε μου τώρα τα λεφτά που πρέπει να παίρνω”», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον Real FM. Υπογράμμισε επίσης πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία να καταγγέλλει το μνημόνιο και από την άλλη να ζητάει τα χρήματα των Ευρωπαίων.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να θέσει υπό ακύρωση τους εφαρμοστικούς νόμους με κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τονίζοντας ότι, αν οι εταίροι μάς κόψουν τη χρηματοδότηση, θα έχουμε αδυναμία πληρωμής του χρέους μας.

«Με διαδικασίες κοινοβουλευτικές, χωρίς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τη θέληση και τη νωπή λαϊκή εντολή, τους εφαρμοστικούς νόμους τους μνημονιακούς θα τους θέσουμε υπό ακύρωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.