«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που ότι λέω μέσα το λέω και έξω», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, σε ερώτηση αν έχει υποστεί «μετάλλαξη» στην πορεία του προς την εξουσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να συγκρουστεί στην Ευρώπη για να διεκδικήσει έναν άλλο ρόλο για την Ελλάδα, «για να φτάσεις σε ένα βιώσιμο συμβιβασμό πρέπει να συγκρουστείς», είπε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές του «κόκκινες γραμμές». Επίσης με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του στη συνάντηση στο Κόμο της Ιταλίας σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του τις λέει σε όλα τα διεθνή φόρα και σε κανένα από αυτά δεν τον διέκοψε κάποιος για να του πει ότι αυτά είναι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Παράλληλα απευθύνθηκε στους επικριτές του, λέγοντας: «Οι αντίπαλοί μας να επιλέξουν γιατί μας κατηγορούν. Μας λένε τρομοκράτες, ότι θέλουμε να διαλύσουμε την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα ότι είμαστε συμβιβασμένοι, τα έχουμε κάνει πλακάκια με τη διεθνή ελίτ, με την κερδοσκοπία. Δεν γίνεται και τα δυο ταυτόχρονα».

Σε ερώτηση για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα επιβάλλει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ο υπολογισμός του δεν θα γίνεται με πλασματικές αξίες, θα υπάρχει προσαρμογή στις πραγματικές αξίες των ακινήτων, απαλλαγή της συντριπτικής πλειοψηφίας της πρώτης κατοικίας και ελάφρυνση για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, όχι τους πλούσιους.