Αν γίνει πρωθυπουργός δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους υπαλλήλους της τρόικας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή Τύπου που παραχωρεί μέχρι αυτήν την ώρα στη ΔΕΘ.

«Ποια τρόικα; Δεν υπάρχει τρόικα», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε την τρόικα ένα «μόρφωμα» που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σε ερώτηση για το πρώτο τετ α τετ που θα έχει με την κ. Μέρκελ, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν θα γοητευθεί ο ίδιος ή εκείνη από αυτόν και παρατήρησε: «Εγώ δεν θα παίξω τον ρόλο του κ. Σαμαρά, δεν θα της ζητήσω να δείξει επιείκεια. Εγώ θα πάω στη Σύνοδο Κορυφής όπου όλοι οι ηγέτες είναι ισότιμοι. Δεν θα της αναγνωρίσω τη δυνατότητα να δείξει επιείκεια και οίκτο για την Ελλάδα. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ε.Ε. που θα μας κάνουν και έξωση. Δεν θα είναι μια αντιπαράθεση Ελλάδας-Γερμανίας στο εθνικό στάδιο του Βερολίνου, με στημένο διαιτητή, τον κ. Σόϊμπλε».

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν συμφωνήσουν οι εταίροι, έκανε λόγο για «τρομολαγνικά σενάρια» και υπογράμμισε: «Εγώ τα ίδια λέω παντού και κανείς δεν μου έδειξε το δρόμο της εξόδου».