Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Με τον κ. Μπουτάρη συμφώνησαν ότι πρέπει να εξαιρεθούν τα δημοτικά κτίρια από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Ο δήμαρχος του ζήτησε υποστήριξη στο θέμα της γραμμής Θεσσαλονίκη-Σμύρνη με φέρι μποτ και στο αίτημα για μεταφορά των Εβραϊκών Αρχείων από τη Μόσχα, ενώ τον ενημέρωσε για την κατάσταση του δήμου και τα προβλήματα σε ότι αφορά στα οικονομικά και την αυτοτέλεια. Έθεσε, επίσης, το πρόβλημα που δημιουργείται στα σύνορα με τους πολίτες χωρών που χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη χώρα μας και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν διευκολύνσεις.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ για λίγα λεπτά έμειναν μόνο οι δυο τους και τα είπαν κατ’ ιδίαν. «Είναι καλό παιδί», είπε για τον κ. Τσίπρα στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Μπουτάρης, ενώ σύμφωνα με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ζέρβας και Καλυψώ Γούλα.