Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Τετάρτη (14/4) η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη.

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος όπως λένε οι ειδικοί» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε «έχει όμως αρχίσει μια σταδιακή αποκλιμάκωση».

Όπως εξήγησε η υφυπουργός Υγείας κοιτώντας τα νούμερα του επταημέρου, βλέπουμε σταδιακή αποκλιμάκωση τόσο στον δείκτη θετικότητας (- 7,5% περίπου) όσο και στον δείκτη των κρουσμάτων.

«Αυτό βέβαια δεν αντικατοπτρίζεται στις ΜΕΘ γιατί υπάρχει αυτή η χρονοκαθυστέρηση μεταξύ της καταγραφής της μείωσης των κρουσμάτων» δήλωσε η Ζωή Ράπτη και πρόσθεσε πως θα αργήσουμε λίγο μέχρι να δούμε καλύτερη εικόνα όσον αφορά τις ΜΕΘ.

«Εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους δείκτες, που σημαίνει ότι πάμε για αποκλιμάκωση είναι πολύ πιθανόν σε 3 εβδομάδες από σήμερα να έχουμε και στις ΜΕΘ μια μείωση» είπε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.