Σενάρια της επόμενης μέρας αρχίζουν να επεξεργάζονται στο Μαξίμου, με το βλέμμα στο αποτέλεσμα της κάλπης το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες εισηγήσεις από συνεργάτες του σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του και κάποιες εξ αυτών περιλαμβάνουν ακόμη και σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα – κάτι, πάντως, που δεν φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο Παρίσι, όπου θα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Νικολά Σαρκοζί και η οποία δεν αποκλείεται να επεκταθεί και πέρα από τα ζητήματα των αποφάσεων της ευρωπαϊκής οικογένειας για την οικονομία, στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο την Τετάρτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γαλλία. Ο κ. Παπανδρέου θα ταξιδέψει στα τέλη της εβδομάδας και στη Λισαβόνα, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ενδιάμεσα, θα συγκληθεί σίγουρα και το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να εγκρίνει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ανακοινωθεί το αναθεωρημένο έλλειμμα από τη Eurostat.