Οριστικοποιήθηκεη ημέρα της πολύ σημαντικής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην πολύπαθη τα τελευταίαχρόνια Λιβύη, ένα ταξίδι στο οποίο ποντάρει πολλά η ελληνική διπλωματία και δενείναι τυχαίο το γεγονός πως θα πρόκειται για το μόλις δεύτερο ταξίδι του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας στο εξωτερικό μετά απ’ αυτό της 8ης Φεβρουαρίουπου μετέβη σε Κύπρο και Ισραήλ.   

Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, θα βρεθούν στη χώρα της βορείουΑφρικής την ερχόμενη Τρίτη 6 του μηνός θέλοντας να αποκαταστήσουν πλήρως τις διμερείς σχέσεις μετά τη ρήξη με το προηγούμενο καθεστώς λόγω της υπογραφής τουτουρκολιβυκού μνημονίου κατανόησης, βάσει του οποίου καθορίζονται οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες ικανοποιώντας τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις της Άγκυρας.

Θυμίζουμε ότιπρόσφατα έφθασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η έκθεσηεμπειρογνωμόνων που διαπιστώνουν σοβαρότατες παραβιάσεις του εμπαργκο πώλησης όπλωνεκ μέρους της Τουρκίας προς τη Λιβύη. Τυχόν αποχώρηση της γείτονος χώρας από την εμπλοκή της με τη Λιβύη, την οποία ζητούν άλλωστε επισταμένως οι ξένες δυνάμειςθα ανοίξει τη συζήτηση για την ανοικοδόμηση της σπαρασσόμενης από τους εμφυλίουςπολέμους χώρας, όπου φιλοδοξεί να έχει ρόλο και η Ελλάδα.   

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.