Εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης. Κόκκινο πανί αποτέλεσε η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση ενώ το εκρηκτικό «κοκτέιλ» συμπλήρωσε και η ταυτόχρονη διαδήλωση της αριστερής «Ανυπόταχτης Κρήτης» που εκπροσωπείται στο συμβούλιο.

Πριν την ορκωμοσία, γράφει το τοπικό πόρταλ cretalive.gr, πραγματοποιήθηκε και διαδήλωση της «Ανυπόταχτης Κρήτης».

Ωστόσο η παρουσία του Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος έδωσε σήμερα το «παρών» στην ορκωμοσία για τον εκλεγμένο που στηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή, Γιώργο Σπυρόπουλο. Ο Γ. Σπυρόπουλος συνοδευόμενος από τον Κ.Μπαρμπαρούση και ομάδα χρυσαυγιτών μπήκαν στην αίθουσα, ενώ ακούστηκαν κάποια συνθήματα εναντίον του περιφερειακού συμβούλου της Χρυσής Αυγής, χωρίς ωστόσο η διαμαρτυρία αυτή να πάρει διαστάσεις.

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, Σπυρόπουλος και Μπαρμπαρούσης «φυγαδεύτηκαν» εν μέσω αποδοκιμασιών μέσω της στοάς πίσω από το κτίριο Αχτάρικα.

Στο δια ταύτα, σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που περιμένουν τη νέα περιφερειακή αρχή, που θα κινηθεί με βασικούς άξονες δράσεις την οικονομία και το περιβάλλον. Ο κ.Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία και πως εντός της επόμενης 4ετίας θα εισρεύσουν στα ταμεία της περιφέρειας Κρήτης, σημαντικοί πόροι από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.