«Θα περιλαμβάνονται στο αντιρατσιστικό οι γενοκτονίες»

Διευκρινίσεις Αθανασίου μετά τις ενστάσεις 38 «γαλάζιων» βουλευτών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:26
20/08/2014
«Θα περιλαμβάνονται στο αντιρατσιστικό οι γενοκτονίες»
2
loading

Στο αίτημα των 38 βουλευτών της ΝΔ να συμπεριληφθεί στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διάταξη που θα αναγνωρίζει ως αδίκημα την άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων), «όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων», απαντά με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως σημειώνει ο υπουργός, με αφορμή τον προβληματισμό που διατυπώνουν συνάδελφοι βουλευτές, «κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει το ελληνικό κοινοβούλιο θα αντιμετωπίζεται ως αδίκημα με ρητή διάταξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμπεριλαμβάνεται το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – απάντηση του κ. Αθανασίου:

«Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Άλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση -δέσμευσή μου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar liza

    να και ένα σωστό και για υτό μπράβο σας, τα καλά να λέγονται

  2. avatar ΑΚΗΣ

    Η Ρεπούση το άκουσε?.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει