«Να ποινικοποιηθεί η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων»

Επιστολή 38 βουλευτών της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:44
19/08/2014
«Να ποινικοποιηθεί η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων»
5
loading

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ζητούν στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, απέστειλαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, προτείνουν στο νομοσχέδιο, που θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών, «όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν», τονίζουν στην επιστολή τους οι βουλευτές της ΝΔ.

Επικαλούνται δε σχετική δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και επισημαίνουν ότι από το Φεβρουάριο του 1994, η Βουλή, με ομόφωνη απόφασή της, έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Voidi

  Ποιοί είναι αυτοί οι 38 ?
  Είναι αυτοί που απαιτούν δια νόμου τον σεβασμό στους νεκρούς, και απαιτούν ομοίως δια νόμου τον αφανισμό των ζωντανών (μνημόνια, μειώσεις σε συντάξεις, φόροι, φόροι, φόροι...).
  Και πρέπει να τους πούμε και μπράβο ? Μεγάλοι πατριώτες έτσι ? Ψήφισε νεοέλληνα ψευτο-διαμαρτηρόμενε διακοπολάγνε τα 38 παλικάρια του Αντώνη τώρα.

 2. avatar ax_koula

  Είναι πολύ κρίσιμη αυτή η ψηφοφορία! Είμαι περίεργη αν ΤΟΛΜΗΣΕΙ το ελληνικό κοινοβούλιο μετά και την επαινετή αυτή παρέμβαση των βουλευτών (λες και χρειαζόταν ειδική παρέμβαση για το αυτονόητο!) να ΜΗΝ περιλάβει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο την Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής και ειδικότερα του Ποντιακού Ελληνισμού. Σε μια τέτοια περίπτωση το κράτος αυτό θα απολέσει τα όποια τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας ακόμα διαθέτει στη διεθνή σκηνή και θα αποδειχτεί πλέον (και με τη βούλα!) ότι εδώ υπηρετούνται κι εξυπηρετούνται αλλότρια, ξένα συμφέροντα και πάντως όχι ο Ελληνισμός! Αυτό θα είναι το πρόκριμα για το προς τα πού θα βαδίσει στο μέλλον αυτή η χώρα και αν από Ελλάς σε λίγο θα μας αξίζει κι επισήμως πια η μετονομασία σε Ελλαδιστάν.

 3. avatar liza

  και κάτι καλό από κάποιους βουλεύτες της ΝΔ και μόνο που σκέφτομαι τα νεύρα της μ......της Ρεπούσης μου αρκεί

 4. avatar Heretus L’barra An’ar

  οι αλήθειες δεν χρειάζονται νόμους για να προστατεύονται , μόνο τα ψέματα. Το γιατί από την μια θα είναι έγκλημα να πεις την γνώμη σου για το ολοκαύτωμα τον Εβραίων ότι είναι λίγο δύσκολο να πέθαναν 6 εκατομμύρια όταν όλος ο πληθυσμός τους τότε στην Ευρώπη το 1933 ήταν 9.494.363 και το 1948 ήταν 9.372 .666 (μάλιστα πηγή για αυτό είναι το American Jewish Commitee , world almanac ). Αλλά αφού κάνουν να υποτιθέμενο "αντί ρατσιστικό" γιατί σε αυτό δεν βάζουν μέσα και της γενοκτονίες των Ελλήνων ? επίσης σχόλια όπως της Αλ σαλεχ "το να εξαφανιστούν οι Έλληνες θα ήταν καλό για την ανθρωπότητα" θα είναι ρατσιστικό η μόνο για αλλοδαπούς θα είναι ο "αντιρατσιστικός νομός " ?

  1. avatar Ψαροσουπα και βραστα λαχανικα

   έχουν μπλεχτεί οι έννοιες, το καλό είναι ότι μπορούμε πλέον να πολεμήσουμε τους επαγγελματίες αντιρατσιστές εβραιολάγνους με τα ίδια τους τα όπλα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει