«Τα στοχευμένα μέτρα που ελήφθησαν είναι πολύ αυστηρότερα από αυτά που ίσχυαν τον περασμένο Μάρτιο. Είμαστε σε lockdown και μάλιστα σκληρό» απάντησε σε ερώτηση του newsbeast.gr η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εξηγώντας ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας και οι μετακινήσεις με την αποστολή sms στο 13033, σε συνδυασμό με την αύξηση της τηλεργασίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αποτελούν μέτρα που στόχο έχουν τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και της μείωσης του ιικού φορτίου, για να προχωρήσει η κυβέρνηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Παράλληλα, η κα Πελώνη ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση δεν τιμωρεί, ούτε χαίρεται όταν λαμβάνει μέτρα», ζητώντας από τους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή, καθώς η κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη. Συμπλήρωσε ότι διαπιστώθηκε κατάχρηση των κωδικών 2 και 6, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτοί οι κωδικοί δεν είναι ούτε για ανταλλαγή επισκέψεων, ούτε για άλλες δραστηριότητες. Επανέλαβε δε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, ωστόσο αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εξέλιξη, δεδομένου ότι μόλις τώρα ελήφθησαν τα αυστηρότερα μέτρα.

Για τις συγκεντρώσεις

Ερωτηθείσα για τη διασπορά του κορονοϊού στις συγκεντρώσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι: «ο νόμος δεν αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Προβλέπει απαγόρευση κατά περίπτωση, δεν απαγορεύονται οι πορείες. Η κοινή λογική όμως επιβάλλει, ότι ενώ λαμβάνονται σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς, είναι εξαιρετικά ανεύθυνο να γίνονται συγκεντρώσεις». Απευθυνόμενη δε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και δεδομένου ότι στις συγκεντρώσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα συμμετέχει και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε αν το στηρίζει και αν αναλαμβάνει τελικά το ρίσκο.

Πελώνη για Δρίτσα

Παράλληλα, ερωτηθείσα η κ. Πελώνη για το εάν καλύπτει την κυβέρνηση η νέα τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, η Αριστοτελία Πελώνη κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του. «Η κυβέρνηση καλεί τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί και να σπάσει την αφωνία του για τις δηλώσεις Δρίτσα. Η σιωπή σημαίνει έμμεση αποδοχή και των δηλώσεων και της κάλυψης αυτών που υποκρύπτουν», τόνισε χαρακτηριστικά.